Akcija SIPA-e

''Pills'': Uhićenja zbog nezakonite distribucije lijekova

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su duže vremensko razdoblje vršili nabavku u inozemstvu i distribuciju na području Bosne i Hercegovine, medikamenata koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet na području BiH.
Vijesti / Flash | 22. 12. 2021. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po nalogu i u koordinaciji sa tri tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, uz potporu policijskih agencija iz oba entiteta, na području Sarajeva, Bijeljine i Maglaja, vrše lišenja slobode i pretrese objekata koji koristi više osumnjičenih osoba, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su duže vremensko razdoblje, suprotno Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima, vršili nabavku u inozemstvu i distribuciju na području Bosne i Hercegovine, medikamenata koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet na području Bosne i Hercegovine, koji su stavljani u promet izvan farmaceutskih prodajnih mjesta, te ne posjeduju važeće i potrebne ateste i odobrenja za stavljanje u promet.

Na taj način, osumnjičeni su za sebe ostvarivali veliku nezakonitu imovinsku korist a nanosili štetu građanima i korisnicima medikamenata, uz opasnost ozbiljnog ugrožavanja zdravlja.

Nakon što se izvrše pretresi radi prikupljanja dokaznog materijala, kao i lišenja slobode, osumnjičeni će biti predani postupajućim tužiteljima koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close