8 lokacija

Akcija ''Pills'': SIPA opet pretresa

U operativnoj akciji ''Pills'' policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi.
Vijesti / Flash | 22. 12. 2021. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu  u srijedu 22. prosinca započeli su pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavila u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini čime je počinjeno krivično djelo ''Nedozvoljena trgovina'' u vezi s kaznenim djelom ''Saizvršiteljstvo'', propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji ''Pills'' policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona, priopćila je SIPA.

Kopirati
Drag cursor here to close