FUP upozorava

Pazite na mailove: Lažno se predstavljaju kao rukovoditelji policijskih agencija i traže podatke

U prethodnih nekoliko dana na veći broj adresa elektronske pošte, različitih primatelja u BiH, dostavljaju se lažne poruke u kojima se nepoznata osoba ili osobe predstavlja kao policijski službenik.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2022. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije upozorava građane na sve učestaliji pojavni oblik tzv. „phishing“ kampanje usmjerene prema građanima Bosne i Hercegovine. U konkretnom slučaju radi se o pripremnim radnjama poduzetim od strane nepoznatih počinitelja radi počinjenja kaznenog djela „Prevara“.

Kako navode u svom priopćenju za javnost, u prethodnih nekoliko dana na veći broj adresa elektronske pošte, različitih primatelja u Bosni i Hercegovini, dostavljaju se lažne poruke u kojima se nepoznata osoba ili osobe predstavlja kao policijski službenik, neke od policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Nepoznata osoba ili osobe se predstavljaju kao rukovoditelji policijskih agencija u Bosni i Hercegovini, te u istoj poruci navode kako se primatelj poruke sumnjiči za kaznno djelo, te za isto traži izjašnjenje, a sve s ciljem uspostavljanja kontakata, kako bi poduzimanjem daljih radnji doveli u zabludu primatelja poruke, kako bi isti poduzeo određene aktivnosti na štetu svoje imovine, a u korist spomenute nepoznate osobe/osoba.

Federalna uprava ukazuje na potrebu povećanja razine informacijske sigurnosti korisnika interneta u Bosni i Hercegovini i podizanja svijesti o aktuelnim trendovima kada je u pitanju računarski kriminal.

Kopirati
Drag cursor here to close