Suvereni vladar

Ovo je bh općina u kojoj 27 godina 'vlada' isti načelnik

Tajib Muminović je već 27 godina načelnik Teočaka, još od formiranja ove općine. Na posljednjim izborima nije imao protukandidata.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2021. u 07:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Problema sa Izbornim zakonom i dugogodišnjom pričom o njegovim izmjenama nema načelnik Općine Teočak. Suvereni je vladar ove male sredine na sjeveroistočnim padinama još od njenog osnivanja.

Tajib Muminović je već 27 godina načelnik Teočaka, još od formiranja ove općine. Na posljednjim izborima nije imao protukandidata.

„Ako krenemo od toga da imamo asfaltirane skoro sve lokalne puteve i regionalni put, da imamo dugogodišnji problem vodosnabdijevanja unazad 10 godina riješen, nemamo redukciju vode i sigurno nećemo imati u narednim desetinama godina“, rekao je Muminović.

Muminović je svoj rad, kaže, u potpunosti posvetio građanima.

„Moj kućni broj je u informacijama, moj mobilni telefon je dostupan u informacijama, nije sakriven. Koristim broj mobilnog telefona otkako sam kupio prvi broj“, dodao je Muminović.

Kantonalna zastupnica Suvada je tri mandata obnašala funkciju predsjedavajuće Vijeća u Teočaku. Zastupljenost žena u politici i na raznim funkcijama u ovoj općini, kaže, ne izostaje.

Pogledajte prilog BHRT-a:

Video: Teočak od osnivanja ima istog načelnika

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close