NK Jedinstvo

Gradonačelnik nogometnom klubu obećao novac i zaprijetio

Ako igrači sutra ne iziđu na teren i ne odigraju poštenu utakmicu, Jedinstvo više od Grada Bihaća neće dobiti ni marke, bez obzira na posljedice", kazao je bihaćki gradonačelnik Fazlić.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2021. u 17:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvotimci Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća igrat će sutrašnju prvoligašku utakmicu s Tomislavom, koja je prethodno dovedena u pitanje zbog dugovanja klupske uprave prema igračima i stručnom stožeru.

Nogometaši trenutno trinaestoplasiranog tima u Prvoj ligi Federacije BiH prvo su zbog neisplaćenih plaća prestali redovno trenirati, a ovaj tjedan su svoj prosvjed iskazali i najavom bojkota predstojećeg ogleda u okviru 12. kola Prve federalne lige.

Iz Gradske uprave Bihać danas je ipak poručeno kako će u kratkom vremenu biti osiguran potreban iznos novca, te da se ligaško natjecanje ne smije prekidati.

"Dogovorili smo barem privremeno rješenje naših problema i bit će ispunjeni trenutni zahtjevi igrača. Sutra ćemo sigurno istrčati na teren. Dat ćemo sve od sebe da upišemo i tri nova boda, odnosno da s našim navijačima slavimo pobjedu", potvrdio je nogometaš bihaćkog Jedinstva Sinan Samardžić.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić naglasio je da Nogometni klub Jedinstvo već godinama doslovno egzistira na osnovu sredstava dobivenih iz gradskog proračuna i da će Gradska uprava Bihać i ovaj put premostiti financijski problem koji je doveo u pitanje nastavka natjecanja u Prvoj ligi Federacije BiH.

"Nogometnom klubu Jedinstvo je u ovoj godini iz gradskog proračuna već prebačeno 190 000 KM. Osobno sam posredovao u razgovorima s donatorima i sponzorima, kroz koje je osigurano još 50 000 maraka. Tako je već godinama, jer ovaj klub preživljava na osnovu sredstava iz gradskog proračuna. Nije uopće upitno da ćemo i ovaj put osigurati potreban novac, ali nećemo više tolerirati ucjene i ovakav način komunikacije i ophođenja. Dakle, sutrašnja utakmica se mora igrati i novac će uskoro biti osiguran. Ako igrači sutra ne iziđu na teren i ne odigraju poštenu utakmicu, Jedinstvo više od Grada Bihaća neće dobiti ni marke, bez obzira na posljedice", kazao je bihaćki gradonačelnik Fazlić.

Dodao je i kako će se uskoro morati potražiti funkcionalniji sustav održavanja i financiranja kluba, s obzirom na to da je prema njegovim riječima nemoguć organizacijski i rezultatski iskorak isključivo proračunskim sredstvima.

"Grad Bihać je vjerojatno među rijetkima u Bosni i Hercegovini koji izdvaja stotine tisuća maraka za funkcioniranje nogometnog kluba. Zaista se trudimo podržati Nogometni klub Jedinstvo, sačuvati tradiciju, omogućiti razvoj mladih talentiranih nogometaša, ali apsolutno je jasno da je to nemoguće kvalitetno raditi isključivo proračunskim sredstvima. Neophodno je naći adekvatnije, kvalitetnije rješenje, kako je uostalom već urađeno u mnogim bosanskohercegovačkim klubovima. Naravno, prvenstveno mislim na neki vid privatnog vlasništva ili upravljanja", riječi su gradonačelnika Bihaća.

Iako se članovi Uprave kluba još uvijek nisu službeno očitovali, gradonačelnik i nogometaši potvrdili su barem privremeno rješenje egzistencijalnog problema prvoligaša iz grada na Uni.

Kopirati
Drag cursor here to close