Očekuje se pojačana buka

Ovaj tjedan se u Hrvatskoj održava vježba NATO-a

Cilj aktivnosti je zajedničko uvježbavanje i demonstracija borbenih sposobnosti Savezničkih snaga za zajedničku obranu i odgovor na krize-
Vijesti / Flash | 10. 07. 2023. u 17:22 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog provođenja vojnih uvježbavanja i demonstracija u okviru aktivnosti pojačane budnosti NATO-a Neptune strike 23.2 na području Hrvatske i drugih zemalja odvija od 10. do 14. srpnja, očekuje se pojačana buka, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

"Aktivnost pojačane budnosti NATO-a NEPTUNE STRIKE 23.2 provodi se od 10. do 14. srpnja 2023. na području Baltika, Crnog, Sredozemnog i Jadranskog mora. Cilj aktivnosti je zajedničko uvježbavanje i demonstracija borbenih sposobnosti Savezničkih snaga za zajedničku obranu i odgovor na krize", ističu iz MORH-a. 

Sudjeluju i američke snage s nosača aviona

Aktivnost je planirana u isto vrijeme kada i NATO Summit, koji će se održati 11. i 12. srpnja 2023. u Vilniusu u Republici Litvi. Iz MORH-a navode da Hrvatska sudjeluje u aktivnostima Neptun Strike 23.2 pružajući potporu kao zemlja domaćin, i kroz sudjelovanje u zajedničkim vježbama Hrvatske vojske i američkih snaga s nosača aviona USS Gerald R. Ford koji se nalazi u Jadranu.

"Rezultati ove aktivnosti predstavljat će vidljiv i transparentan prikaz sposobnosti u svim domenama operacija i odlučnosti za obranu članica Sjeverno-atlantskog Saveza u cijelom području odgovornosti Zapovjednika savezničkih snaga u Europi (SACEUR)", dodaje se u priopćenju. Iz MORH-a obavještavaju da se tijekom provedbe vježbe na području Hrvatske očekuje pojačana buka te mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Kopirati
Drag cursor here to close