Lociran

Sudjelovao u strijeljanju Bošnjaka: Izručen iz Kanade u BiH

Osumnjičeni Koprivica, koji se više godina nalazio na području Kanade, pod istragom je i tereti se da je s drugim osumnjičenima, kao osobni i izravni izvršitelj ratnog zločina, sudjelovao je u strijeljanju više od 40 žrtava bošnjačke nacionalnosti.
Vijesti / Flash | 04. 04. 2022. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ostvarene komunikacije i suradnje Tužiteljstva Bosne i Hercegovine s partnerskim institucijama Kanade, izvršeno je lociranje, identificiranje i izručenje državljanina BiH Nikole Koprivice (1954), općina Sokolac, osumnjičenog za zločine protiv čovječnosti.

Nakon slijetanja u BiH, osumnjičeni Koprivica će biti doveden postupajućem tužitelju koji će ga ispitati, te nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičeni Koprivica, koji se više godina nalazio na području Kanade, pod istragom je i tereti se da je s drugim osumnjičenima, kao osobni i izravni izvršitelj ratnog zločina, sudjelovao je u strijeljanju više od 40 žrtava bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Novoseoci kod Sokoca, koji su ubijeni u jesen 1992. godine, na lokaciji Ivan Polje.

U ovom predmetu, podignuta je optužnica i nedavno je započeo sudski postupak u Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se partnerskim instiucijama Kanade, prije svega Kanadskoj graničnoj agenciji (Canadian Border Service Agency), na pomoći u lociranju i izručenju osumnjičenog, kao naporima u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close