Sarajevo

Osumnjičeni za tešku prometnu nesreću u Sarajevu predan u Tužiteljstvu KS

Armin Berberović je ranije već nekoliko puta kažnjavan za vožnju bez posjedovanja vozačke dozvole.
Vijesti / Flash | 27. 05. 2023. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:N1 / Osumnjičeni za tešku prometnu nesreću u Sarajevu predan u Tužiteljstvu KS

Armin Berberović koji je osumnjičen da je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju predan je u nadležnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak u 23:30 sati u Ulici maršala Tita, a vozač Berberović (1996. godište) je u krvi imao alkohola. Kako je u izjavi za medije kazala Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

“Vozilom Mercedes je upravljao A.B. koji je uhićen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo ugrožavanja sigurnosti u prometu. Prilikom upravljanja vozilom, imao je prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita. Od zadobivenih ozljeda, 25-godišnja žena je preminula na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti obavljena obdukcija”, kazala je Novalić ranije za medije.

Kako je N1 ranije neslužbeno saznao, Berberović je ranije već nekoliko puta kažnjavan za vožnju bez posjedovanja vozačke dozvole.

U nesreći je stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić (1998. godište), uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Ozlijeđene su još dvije djevojke, koje su u trenutku nesreće bile sa njom, od kojih je S. A. (1997.) dobila ozljede opasne po život. Dok je djevojka inicijala E.S., za sada, sa stabilnim parametrima.

Kopirati
Drag cursor here to close