Kompromitirajući dokazi

Osmica se pokušava spasiti zatvora?

Direktor OSA-e dostavio je predsjedniku VSTV-a navodne kompromitirajuće dokaze Gordane Tadić, Olega Čavke i Dubravka Čampare.
Vijesti / Flash | 01. 07. 2021. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osman Mehmedagić Osmica, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), dostavio je jučer predsjedniku Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) Halilu Lagumdžiji navodne kompromitirajuće dokaze protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i državnih tužitelja Olega Čavke i Dubravka Čampare, saznaje "Avazov" portal.

Ova prijava, s određenom dokumentacijom, dostavljena je na ruke Halilu Lagumdžiji.

Predsjednik VSTV-a potvrdio je za "Avaz" da je dobio dokumentaciju iz OSA-e, ali o tome na koga se ona točno odnosi, nije mogao govoriti.

 ''Točno je da sam dobio određenu dokumentaciju iz OSA-e, ali sam sve to spustio na nižu razinu, odnosno na Ured disciplinskog tužitelja i Tužiteljstvo BiH na dalje postupanje. Došli su mi određeni dokumenti u kojima se govori o nezakonitostima u radu određenih nositelja pravosudnih funkcija. Radi se o ozbiljnim stvarima i ja sam kao predsjednik VSTV-a dostavio nadležnim institucijama na postupanje,'' potvrdio je Lagumdžija.

Zanimljivo je da prijava dolazi u trenutku kada je Tužiteljstvo BiH na čelu s Gordanom  Tadić skoro pa okončalo istragu u aferi "Diploma", a  čiji je ključni akter Mehmedagić. Hapšenjem Denisa Prcića, vlasnika Američkog univerziteta BiH, koji je izdao lažnu diplomu Mehmedagiću, Tužiteljstvo BiH je došlo do neoborivih dokaza da Osmica nikada nije bio student ove visokoškolske ustanove i da se na čelu OSA nalazi bez diplome, koja mu je bila nužna da uopće bude imenovan za direktora.  

S obzirom da se istraga bliži kraju i vodi do ključnog aktera, Osmica očito pokušava da privatnim vezama, uz pomoć određenih osoba u Sudu BiH i VSTV-u koje mjesecima kontrolira, ukloni Tadićku i Čavku iz Tužiteljstvo BiH, kako bi se spasio procesa i zatvora.

Mehmedagić je i prije mjesec boravio u VSTV-u, gdje je također pokušao utjecati na članove Prvostupanjske komisije u postupku protiv Tadićke i tražio da se Čavka suspendira, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close