I u 2024.

Oružane snage BiH i EUFOR nastavljaju zajedničku obuku

EUFOR dugi niz godina sarađuje i pruža podršku Oružanim snagama BiH i dio je njihove misije u izgradnji samoodrživih obučnih kapaciteta Oružanih snaga BiH koji su usklađeni s međunarodnim standardima.
Vijesti / Flash | 20. 10. 2023. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednički plan obuke i suradnje između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i EUFOR-a za 2024. godine potpisan je danas u prostorijama Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH.

Plan su potpisali zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OSBiH, general-bojnik Ivica Jerkić i načelnik Stožera EUFOR-a brigadni general Ovidiu Lungu, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

EUFOR dugi niz godina sarađuje i pruža podršku Oružanim snagama BiH i dio je njihove misije u izgradnji samoodrživih obučnih kapaciteta Oružanih snaga BiH koji su usklađeni s međunarodnim standardima. Kroz ovu obuku Oružane snage BiH kontinuirano razvijaju sposobnosti za rad u međunarodnom okružju, što je od iznimnog značaja za obrambeni sustav.

Ovaj je događaj potvrda uspješne koordinacije i suradnje časnika i timova za vezu i koordinaciju EUFOR-a sa časnicima i timovima OS BiH koji su proteklih mjeseci intenzivno radili na usuglašavanju potpisanog plana. Iskustva iz prethodnih godina potvrđuju da OS BiH imaju vrlo fleksibilan sustav i da se zajedničkim naporom mogu prilagoditi raznim izazovima, da u slučajevima, kao što je bila pandemija virusa COVID-19, mogu preplanirati određene događaje ili promijeniti i prilagoditi sadržaj istih novonastalim okolnostima.

Nakon potpisivanja plana obuke za 2024. godinu, obostrano su izražena očekivanja da će rezultati obuke i suradnje za 2024. godinu dati željene rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close