Ministarstvo obrane BiH

Oružane snage BiH primaju 300 kandidata

Rok za predaju prijava sa pratećom dokumentacijom je 21 dan, od dana objavljivanja na službenoj Internet stranici Ministarstava obrane BiH (www.mod.gov.ba).
Vijesti / Flash | 04. 08. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je danas, 4. augusta 2023. godine, objavilo oglas za prijem 300 kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH. Rok za predaju prijava sa pratećom dokumentacijom je 21 dan, od dana objavljivanja na službenoj Internet stranici Ministarstava obrane BiH (www.mod.gov.ba).

Prijemom u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH, mladićima i djevojkama koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema će biti osiguran stalan, izazovan i siguran posao, kao i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stupnja, da nisu mlađi od 18 godina niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uvjete oglasa raspisanog za određena formacijska mjesta, koja se popunjavaju kandidatima iz reda tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici

Ministarstva obrane BiH (www.mod.gov.ba na linkovima: Oglasi/Konkursi: http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=101302 i Postani pripadnik OS BiH), ili osobno dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju, i informirati se putem sljedećih telefona:

  1. a) Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;
  2. b) Centar za regrutiranje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;
  3. c) Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i
  4. d) Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu - kasarna „Rajlovac“, Banjoj Luci - kasarna „Kozara“, Čapljini - kasarna „Božan Šimović“ i Tuzli - vojna baza „Aerodrom Dubrave“.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju s najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu.

Kopirati
Drag cursor here to close