Miroslav Aleksić

Optuženom za silovanje narukvica na nogu, izlazi iz pritvora

Mjera pritvora više nije jedina moguća mjera za sprječavanje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti kazneno djelo.
Vijesti / Flash | 10. 09. 2021. u 17:50 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Miroslav Aleksić

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu mjeru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz narukvicu na nogu).

Glasnogovornik Apelacionog suda Mirjana Piljić precizrala je za Tanjug da je taj sud zaključio da mjera pritvora više nije jedina moguća mjera za sprječavanje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti kazneno djelo i da će doći do uznemirenja javnosti, koje bi ugrozilo pravično vođenje kaznenog postupka.

Ovom odlukom usvojena je žalba obrane i preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu, koji je Aleksiću produžio pritvor rješenjem od 26. kolovoza zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi kazneno djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, pipe Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close