Tužiteljstvo u Beogradu

Odbačena krivična prijava za silovanje protiv Lečića

''Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje'', kazao je Prelević.
Vijesti / Flash | 13. 07. 2021. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više javno tužiteljstvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je glumca Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrdio je za Nova.rs odvjetnik Božo Prelević, koji zastupa Štajnfeld. On navodi da je ta odluka nepravomoćna, prenosi N1.

''Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje'', kazao je Prelević.

Upitan da li mu je bilo poznato iz kojih je razloga Tužiteljstvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Lečića, on kaže da je ''jedan broj zanimljivih ljudi u policiji dao iskaze kojima je tužitelj povjerovao''.

''Jedan od njih je i poligraf. Tužitelj je povjerovao jednom broju zanimljivih osoba'', navodi Prelević i dodaje da budući da ta odluka tužiteljstva nije pravomoćna o drugim detaljima ne želi govoriti.

U ožujku podnesena krivična prijava protiv Lečića

Danijela Štajnfeld u ožujku je podnijela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića, koga je optužila da ju je tijekom 2012. godine silovao, u vrijeme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije.

Potom je i glumica Merima Isaković izjavila da ju je prije 43 godine, u vrijeme dok su bili kolege na Fakultetu dramskih umjetnosti, Lečić seksualno uznemiravao. Lečić je odbacio sve optužbe.

Tužiteljstvo obrazložilo odluku

Nakon ove informacije, Više tužiteljstvo u Beogradu je obrazložilo odluku o odbacivanju krivične prijave.

Naveli su da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Dodaje se da je ''nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužiteljstvo cijenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stupnjem osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave''.

Kopirati
Drag cursor here to close