Federalna inspekcija

Općini Stolac naređeno: Mora se ukloniti križ na Starom gradu

Federalni građevinski inspektor nadzor u stolačkom Starom gradu izvršio je 15. siječnja i 5. veljače.
Vijesti / Flash | 14. 02. 2020. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kameni križ na Starom gradu u Stocu mora se ukloniti, stoji u rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Stolačkom načelniku i Općini, kao vlasnicima nacionalnog spomenika Staroga grada, naređeno je da, osim križa, trebaju ukloniti i 14 betonskih blokova i uspostaviti prijašnje stanje.

Rok za izvršenje naređene mjere je 30 dana od prijema rješenja, a ako vlasnik ne postupi po narađenju, rješenje će se izvšriti putem pravne osobe registirrane za poslove građenja, na teret vlasnika, stoji u rješenju.

Nakon obavljenih radova, vlasnik, u ovom slučaju Općina, dužni su izvjestiti inspektora najkasnije tri dana nakon izvršenja. U slučaju žalbe, neće se odlagati izvršenje rješenja.

Foto: Facebook / Rješenje o uklanjanju križa

Federalni građevinski inspektor nadzor u stolačkom Starom gradu izvršio je 15. siječnja i 5. veljače.

Inicijativu za uklanjenjem križa, naveo je, podnio je zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović.

''Nakon moje inicijative u Federalnom parlamentu, aktivizma građana Stoca i onih kojih ih predstavljaju, sudjelovanja medija - ima pomaka. Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove od 11. 2. 2020. Samo inzistirati da pravna država zaživi u Stocu. Stolac mora pripadati svima i samo takav ima šansu'', napisao je u petak Obradović na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Stari grad u Stocu proglasila je nacionalnim spomenikom 2003. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close