Tko je obišao područja u ime HNŽ?

Opasnost od odrona u Stocu: Prvo struka, pa javni poziv, pa nabave…

Pavlović kaže kako će lokalna samouprava, u suradnji sa za to stručnim osobama, procijeniti što bi na tom prostoru trebalo učiniti.
Vijesti / Flash | 25. 04. 2022. u 15:28 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opravdanom zahtjevu građana Stoca u svezi postavljanja zaštitne mreže ili nekog drugog rješenja da se riješi opasnost od odrona kamenja se mora pristupiti isključivo na temelju naputka struke, kaže za Bljesak.info Pero Pavlović glasnogovornik Županojskog stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Kaže kako bi se rješenje trebalo pronaći vrlo skoro.

''U suradnji s jedinicom lokalne samouprave treba prosuditi što bi se zapravo na tom području trebalo i moglo uraditi. A u tom kontekstu, valja posjediti da svatko ima svoju obvezu i odgovornost kad je u pitanju provođenje mjera preventive u smislu zaštite građana i materijalnih dobara'', rekao je Pavlović.

Naveo je kako će lokalna samouprava, u suradnji sa za to stručnim osobama, procijeniti što bi na tom prostoru trebalo učiniti.

''Postoje jasne procedure što je čija nadležnost, tko može raspisati javni poziv, provesti javne nabave itd...'', kaže Pavlović.

Podsjetio je da su, od trenutka kad se dogodio potres i kada je u Operativni centar Civilne zaštite zaprimljena informacija, ljudi operativnom centru odmah izvijestili sve službe i uspostavili kontekst s kolegama i u Stocu i u Čapljini i u Mostaru.

Upitan o situaciji kao glasnogovornik Vlade HNŽ-a, Pavlović kaže kako je ''javnosti poznato je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg kontaktirao načelnike u jedinicama lokalne samouprave i stavio se na raspolaganje za sve ono što je potrebno''.

''Zaduženo je Ravnateljstvo za Civilnu zaštitu i vatrogastvo da sačini kompletnu informaciju o stanju na terenu kako bi Vlada na sutrašnjoj sjednici (utorak, op.a.) upravo na tu temu razgovarala i na osnovu podnesenog izvještaja donijela konkretne mjere kad su u pitanju stradala područja'', rekao je Pavlović.

Na pitanje je li Herceg obišao potresom pogođena područja rekao je da nema informaciju je li predsjednik Vlade fizički obišao područja pogođena potresom.

Kopirati
Drag cursor here to close