Ured visokog predstavnika

OHR: Mora uslijediti brzo formiranje vlade

''Kada se formiraju vlasti na svim razinama, zajednički fokus bi trebao biti na pružanju mogućnosti mladima da žive u Bosni i Hercegovini bez pritisaka i bez prisile da podlegnu stranačkim interesima ili nepotizmu.''
Vijesti / Flash | 16. 02. 2023. u 17:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt

Ured visokog predstavnika pozdravlja činjenicu da je Parlament FBiH, uvjerljivom većinom glasova u oba doma, imenovao predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH, što predstavlja važan korak koji vodi prema punoj provedbi izbornih rezultata i poštivanju volje birača.

Kako je priopćeno iz OHR-a, nakon današnjeg glasanja mora uslijediti brzo formiranje vlade, kako bi se svi u Bosni i Hercegovini mogli fokusirati na provedbu reformi. To se prije svega odnosi na vladavinu prava, eliminaciju diskriminacije i ključne prioritete EU neophodne za daljnji napredak BiH kao zemlje kandidata za članstvo u EU na njenom pristupnom putu.

Kada se formiraju vlasti na svim razinama, zajednički fokus bi trebao biti na pružanju mogućnosti mladima da žive u Bosni i Hercegovini bez pritisaka i bez prisile da podlegnu stranačkim interesima ili nepotizmu. Dodatni napori moraju biti uloženi u ekonomski razvoj, borbu protiv kriminala I korupcije, a posebno u već previše zakašnjelu provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

OHR će pažljivo pratiti budući razvoj događaja u skladu sa svojim mandatom, navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close