Oružani sukob na Kosovu

Oglasio se FUP: Tražit ćemo od Srbije da nam dostave informacije

Radoičić se tereti da je od siječnja 2023. godine do 24. rujna oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle.
Vijesti / Flash | 03. 10. 2023. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Federalna uprava policije poduzeti će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od siječnja 2023. godine do 24. rujna nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije", kazao je glasnogovornik FUP-a Emil Sućeska za Bljesak.info.

Podsjetimo, na Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu u utorak je saslušan Milan Radoičić zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih osoba izvršio kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti.

Kako su naveli na saslušanju, Radoičić se tereti da je od siječnja 2023. godine do 24. rujna oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BiH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opće opasnom radnjom 24. rujna izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close