Mudrolije

Oglasio se Fikret nakon optužnice: Kako držati nož

Osumnjičeni su, kako je navedeno, da su se udružili radi činjenja kaznenih djela, zloupotrijebili položaje i ovlasti, primali nagrade i prali novac…
Vijesti / Flash | 07. 12. 2020. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Prvo pravilo borbe nije kako držati nož, nego kako stati ispred onoga ko ga drži'', poručio je na Instagramu Fikret Hodžić, vlasnik tvrtke Srebrena malina i osumnjičenik u aferi Respiratori.

Naime, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u petak je podiglo optužnicu protiv federalnog premijera Fadila Novalića, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, federalne ministrice financija Jelke Miličević i Hodžića.

Osumnjičeni su, kako je navedeno, da su se udružili radi činjenja kaznenih djela, zloupotrijebili položaje i ovlasti, primali nagrade i prali novac, krivotvorili ili uništili poslovne knjige, službene isprave i sl.

Optužnicom im se stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u vezi s nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće.

Navodno Tužiteljstvo istražuje i ulogu Sebije Izetbegović u cijelom ovom poslu.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Fikret Hodzic (@fikret_hodzic)

Kopirati
Drag cursor here to close