Najviše čistoće

Iz Passata oduzeto 2 kg kokaina

Ulična vrijednost droge procjenjuje se na skoro pola milijuna eura.
Vijesti / Flash | 23. 06. 2023. u 07:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podgorička policija oduzela je dva kilograma kokaina namijenjenog za uličnu prodaju i uhitila državljanina Turske M.B. (40) i crnogorsku državljanku M.F.B. (40), priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Ulična vrijednost droge procjenjuje se na skoro pola milijuna eura, prenosi RTCG.

Podgorička policija danas je u Ulici Partizanski put zaustavila vozilo marke ''VW Passat'' podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili M.B. i M.F.B.

"Detaljnom kontrolom vozila kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin", priopćeno je iz policije.

Preliminarnim analizama utvrđeno je da je pronađeni kokain najviše čistoće i kvaliteta, a kriminalistička obrada upućuju na sumnju da je navedni kokain prokrijumčaren u Crnu Goru s namjerom stavljanja u dalju tzv. uličnu prodaju na području te države.

"Procjenjuje se da bi ulična vrijednost kokaina, ove čistoće i kvaliteta, miješanjem radi dobijanja na količini, iznosila skoro pola milijuna eura", dodaju iz policije.

Oduzeta opojna droga bit će vještačena u Forenzičkom centru Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužitelj u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici koji je naredio da se M.B. i M.F.B. uhite zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Kopirati
Drag cursor here to close