Nije blago ni srebro ni Kamagra

Oduzeta Kamagra

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM.
Vijesti / Flash | 12. 02. 2023. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje na graničnom prijelazu Karakaj oduzeli su 4200 komada preparata za potenciju Kamagra, dok su na području koje pokriva RC Tuzla oduzeli su 8,5 kg srebrenog nakita.

Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštene službene osobe Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu. Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe (4200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u 2 vozila otkrivena su još 2 carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

U drugoj odvojenoj akciji, a u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Tom prilikom pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je isti privremeno oduzet.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM.

Protiv navedenih osoba poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Pozivamo sve građane da ako imaju bilo kakvu informaciju o utaji indirektnih poreza, to dojave na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 ili putem kontakta na Viber broj 065/355-155. Sve prijave su potpuno anonimne i besplatne", stoji u priopćenju za javnost Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close