64. dan bez plaće

Odblokirana cesta u Konjicu, promet normaliziran

Nakon što su se prosvjednici sklonili s ceste promet je profunkcionirao, ali se odvija usporeno.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2021. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljni zdravstveni radnici iz Konjica nakon sat i pol blokade dionice na magistralnoj cesti M17 u mjestu Drecelj odlučili su se povući s puta, javlja N1.

Nakon što su se prosvjednici sklonili s ceste promet je profunkcionirao, ali se odvija usporeno.

Podsjetimo, danas je 64. dan kako ovi zdravstveni djelatnici za svoj rad nisu primili niti jednu konvertibilnu marku. S toga su na sat i po blokirali dionicu magistralnog puta M-17 nakon mosta u Konjicu te izrazili svoje nezadovoljstvo zbog blokiranog računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic.

Kako su ranije kazali prosvjednici zahtjev za deblokadom računa ovih zdravstvenih ustanova upućen je prema poreznoj upravi kantona, ali oni su to prebacili prema Poreznoj upravi Federacije gdje je odbijena  molba prosvjednika. Sad je, ističu, ostalo na premijeru Novaliću da riješi njihov problem.

Inače, ovo su drugi organizirani prosvjedi zdravstvenih djelatnika u Konjicu zbog blokiranih računa Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu.

Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za kolovoz. Početkom mjeseca organiziran je štrajk upozorenja, a u petak je započela procedura generalnog štrajka.

Konjičke zdravstvene ustanove su jedine u HNŽ-u kojima su blokirani računi, iako nisu jedine koje imaju dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close