Traže svoja prava

FOTO | Zdravstveni radnici u Konjicu blokirali M-17: "Naša djeca su gladna"

"Stanje je teško, materijalno-tehnička sredstva su pri kraju i mi nećemo moći pružiti zdravstvenu njegu našim građanima", rekao nam je Jazvin.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveni radnici u Konjicu blokirali su magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj.

Naime, ovo je drugi put da blokiraju M17. Prvi put su to uradili prije tri dana nakon što su održali mirnu prosvjednu šetnju.

Okupljeni radnici kažu da je danas 64. dan kako nisu primili niti jednu konvertibilnu marku.

"Jedan od naših transparenata kaže 'Naša djeca su gladna, je li vas strah'. To je poruka onima koji vode ovu državu. Što se tiče zdravstvenih radnika, stanje je teško, materijalno-tehnička sredstva su pri kraju i mi nećemo moći pružiti zdravstvenu njegu našim građanima", rekao nam je Jazvin.

Foto: Bljesak.info / Zdravstveni radnici u Konjicu blokirali M17

Podcrtao je da je jedan i jedini njihov zahtjev deblokada računa, odnosno da zdravstveni radnici prime plaću, prenosi N1

"Upućen je zahtjev prema poreznoj upravi kantona, ali oni su naš predmet prebacili prema Poreznoj upravi Federacije gdje je odbijena naša molba za deblokadu računa. Sad je ostalo na premijeru Novaliću da riješi naš problem", naglasio je.

Kako je kazao, pisali su nekoliko puta zahtjeve ali su svaki put odbijeni.

Kazao je i da su zalihe u Domu zdravlja Konjic i Općoj bolnici pri kraju, te iz tog razloga apeliraju na Federalnu vladu da se što prije uključi u rješavanje ovog problema.

Foto: Bljesak.info / Zdravstveni radnici u Konjicu blokirali M-17

Kaže i da dugovi iznose negdje oko 11 milijuna eura.

Takođe, svi zdravstveni radnici koji prosvjeduju danas su neosigurani. Oni su blokadu M17 najavili za danas od 12:00 do 14:00 sati.

"Sada čekamo signale od Vlade FBiH. Ako budu u našu korist, možda ćemo se skloniti, ako ne, ostajemo do daljnjeg. Ovo je M-17 i aorta naše države, ispričavamo se građanima, ali mi drugi vid borbe nemamo", izjavio je Jazvin.

Na prosvjedima od prije tri dana su poručili da je to posljednje upozorenje nadležnima, nakon kojeg spremaju radikalnije mjere ako njihovi zahtjevi u naredna dva dana ne budu ispunjeni.

Foto: Bljesak.info / Zdravstveni radnici u Konjicu blokirali M-17
Kopirati
Drag cursor here to close