Banjsko polje

Obustavljena pretraga terena gdje je nestala Danka (2): Mediji tvrde da policija ima novi trag

"Svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara", objavila je policija.
Vijesti / Flash | 27. 03. 2024. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još se traga za Dankom Ilić, dvogodišnjom curicom koja je u utorak oko 13:45 nestala u prigradskom naselju Banjsko polje, nedaleko od Bora u Srbiji. Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu.

Majka je ispričala kako je Danka nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu. "Okrenula sam se da dam vodu drugom djetetu i kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo", ispričala je majka za Telegraf.

Policija je u srijedu oko 17:30 sati obustavila pretragu terena. "Svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara", objavila je policija.

Roditelji male Danke u srijedu su ispitani u policiji. Srpski mediji javljaju da je policija izuzela mobitel majke i poslala ga na vještačenje. Društvenim mrežama širi se i snimka nadzorne kamere koja prikazuje mjesto s kojeg je Danka nestala.

Na snimci se ne vidi puno toga, osim da u jednom trenutku prolazi automobil. MUP zasad nije komentirao snimku.

Djed: Bojim se da je oteta

Djed nestale djevojčice Danke Ilić (2), kojoj se prije više od 27 sati izgubio svaki trag u prigradskom naselju Banjsko polje u okolini Bora, rekao je za Blic televiziju da mu se "po glavi vrti opcija da je dijete oteto".

"Još se nadam da je živa, ali nevjerojatno je da ju nitko ne može naći od ovoliko ljudi. Samo jedna opcija mi se vrti po glavi, da je oteta. Ali ne mogu to tvrditi. Žandarmerija, dronovi, helikopteri, cijela Srbija je bila ovdje i svi su je tražili. Ljudi su bili udaljeni jedni od drugih jedan metar i nitko ju ne može naći", rekao je Milan Ilić.

Također, rekao je da ga plaši činjenica da je bugarska granica blizu. "Do bugarske granice može se stići novim putem za 45 minuta, najviše sat vremena. Nije točno da je potrebno pet sati, kao što je netko rekao jutros na televiziji. Kladovo je već puno dalje, do tamo ima 150 kilometara, ali Bugarska je jako blizu", rekao je.

Novi trag?

Vijest o nestanku brzo se proširila društvenim mrežama. U potrazi su sudjelovali vojska, policija, psi tragači, ali i građani. Korišteni su dronovi, quadovi i termovizijske kamere, a policija je blokirala sve ulaze oko naselja. U Banjsko polje mogu ući samo mještani sela, hitna pomoć, vatrogasci i policija. Također se ispituju sve "sigurnosno interesantne osobe", koje su ranije imale problema sa zakonom, pišu srpski mediji koji dodaju kako policija ima nove tragove.

"Dosadašnji rezultati ukazali su na novi pravac u kojem treba ići istraga. Obustavljena je pretraga terena, ali je intenziviran rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude nađeno", kaže za Blic dobro upućen izvor.

Prema neslužbenim informacijama portala Nova.rs, MUP ima tragove koji su istragu odveli dalje od mjesta nestanka djevojčice te se policijske jedinice usmjeravaju prema tim tragovima.

Kopirati
Drag cursor here to close