Suđenje u Mostaru

Obrana Sunite Hindić zatražila nagodbu

Odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa osumnjičenu potvrdila je da je podnijela takav prijedlog prema Tužiteljstvu, ali o detaljima iz istog nije mogla govoriti za javnost.
Vijesti / Flash | 10. 03. 2020. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnički tim koji zastupa Sunitu Hindić (22) osumnjičenu za ubojstvo ugostitelja Nine Ivankovića, uputio je prema Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije prijedlog za nagodbu, odnosno sporazum o priznanju krivnje.

Odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa osumnjičenu potvrdila je za Dnevni list da je podnijela takav prijedlog prema Tužiteljstvu, ali o detaljima iz istog nije mogla govoriti za javnost.

U narednom razdoblju očekuje se i odluka Tužiteljstva HNŽ-a po istom. U slučaju da se dogodi nagodba, odnosno priznanje krivnje, protiv Hindić se ne bi vodio klasičan sudski postupak saslušanjem vještaka i svjedoka nego bi se izrekla kazneno-pravna sankcija kroz jedno ročište.

Podsjećamo, Sunita Hindić (22) tereti se za ubojstvo ugostitelja Nine Ivankovića koji je ubijen 4. listopada prošle godine u njegovom objektu ‘Vila Ivanković’.

Ista je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete. Iako teško ozlijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina.

Što je prethodilo ubojstvu, tko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Naime, ista se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanske županije.

Mostarska policija je odmah uhitila jednog muškarca i krenula u potragu za Sunitom, za koju su sumnjali da je upletena. Blokirali su kvart u kojem je živjela, a zatim i ceste na izlazima iz grada.

Tijekom studenog je nekoliko puta bila u bolnici na pregledu, a tada je novinarima prijetila štakama. Podsjetimo, rekla je da nije htjela ubiti Ivankovića i da je sve bio splet nesretnih okolnosti. Krajem prosinca 2019. godine na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Županijski sud u Mostaru produžio joj je pritvor za još tri mjeseca.

Zbog povrede Pravilnika o kućnom redu Kazneno-popravnog zavoda Mostar, Suniti Hindić je Županijski sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, izrekao disciplinsku mjeru zabrane posjeta na period od 30 dana. Hindić je, 29. veljače, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali upućivala pogrdne riječi i psovke.

Kopirati
Drag cursor here to close