Premiještanje suđenja u Banja Luku

Obrana Milorada Dodika i Miloša Lukića ulaže žalbu Sudu BiH

Žalit će se na odluku Izvanraspravnog vijeća, kojom je odbijen njihov zahtjev o premještanju suđenja u Osnovni sud u Banja Luku
Vijesti / Flash | 11. 12. 2023. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrane predsjednika bh. entiteta Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića danas će podnijeti žalbu Sudu Bosne i Hercegovine.

Žalit će se na odluku Izvanraspravnog vijeća, kojom je odbijen njihov zahtjev o premještanju suđenja u Osnovni sud u Banja Luku, potvrdio je i nedjelju odvjetnik Goran Bubić, javlja RTRS.

Rok za izjašnjavanje Apelacijskog vijeća Suda BiH o žalbi je 15 dana. Od odluke Apelacionog vijeća ovisi hoće li glavni pretres u predmetu Dodik-Lukić biti održan u Sarajevu ili Banja Luci.

Zahtjev obrane za premještanjem procesa prethodno je odbilo Izvanraspravno vijeće, neposredno prije prvobitno zakazanog glavnog pretresa. Na negativnu odluku, obrana će se žaliti.

Na službenoj stranici Suda BiH novi pretresa u procesu protiv Milorada Dodika i Lukića zakazan je za 20. prosinca.

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su da su od 1. do 9. srpnja ove godine u Banja Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close