Spomenik

Obljetnica ubojstva sarajevskih policajaca: Bez optužnice i kazne za počinitelje

''Očekujemo da pravosuđe da epilog ovom slučaju i da izvršitelji ovog krivičnog djela, ovog gnusnog zločina budu najstrožije kažnjeni'', rekao je Katica.
Vijesti / Flash | 26. 10. 2022. u 12:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prisustvu članova obitelji, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, obilježena je četvrta obljetnica ubojstva policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Program obilježavanja organizirao je Sindikat policije Kantona Sarajevo u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije Ministarstva unutarnjih poslova KS.

Na spomen-ploču ubijenim policijskim službenicima na mjestu ubojstva u ulici Geteova do broja 1 u Općini Novi Grad Sarajevo intonirana je himna Bosne i Hercegovine, proučena je Fatiha i održana minuta šutnje.

Foto: Anadolija / Spomenik ubijenim policajcima

Ministar unutarnjih poslova KS Admir Katica kazao je kako su pripadnici MUP-a KS predano radili i dali maksimum na osvjetljavanju ovog slučaja, što je bio njihov nulti prioritet, a da je sada na potezu Tužiteljstvo KS i pravosuđe.

''Očekujemo da pravosuđe da epilog ovom slučaju i da izvršitelji ovog krivičnog djela, ovog gnusnog zločina budu najstrožije kažnjeni'', rekao je Katica.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS, kazao je kako sindikat, u organizaciji s ministarstvom i upravom policije nastoje očuvati sjećanje na poginule kolege.

Danas se u dvorani ''Ramiz Salčin'' održava i Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom "Adis & Davor''.

Foto: Anadolija / Četvrta obljetnica ubojstva sarajevskih policajaca

Planiran je i obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Šehovića na Šehidskom mezarju Buća potok i mjesta ukopa policijskog službenika Vujinovića na centralnom groblju "Sveti Josip", Ciglane.

Policajci Šehović i Vujinović svirepo su ubijeni u napadu na Alipašinom Polju od nepoznatih osoba, dok su bili na dužnosti. Pucnjava se dogodila ma današnji dan 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici. Policijski službenik Adis Šehović ubijen je na mjestu pucnjave, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao ozljedama.

Foto: Anadolija / Obljetnica ubojstva sarajevskih policajaca

Prvoosumnjičeni za ubojstvo sarajevskih policajaca Aleksandar Macan predao se postupajućim tužiteljima Županijskog tužiteljstva KS-a krajem prosinca prošle godine. Istraga o tom ubojstvu i dalje traje, privedeno je više osoba, ali Tužiteljstvo još nije podiglo optužnicu za njihovo ubojstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close