Covid-19

Objavljeno na kojem je mjestu BiH po smrtnosti od virusa korona u regiji

Najbliža ovom crnom bilansu je Crna Gora, gdje je preminulo 3,17 osoba na milijun stanovnika, dok je Srbija na trećem mjestu sa stupnjem smrtnosti 1,26 na milijun stanovnika.
Vijesti / Flash | 20. 07. 2020. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Makedonija se nalazi na vrhu po broju preminulih pacijenata od posljedica korona virusa u Europi. Najnoviji podaci pokazuju da je smrtnost od Covid-19 u toj zemlji 3,8 na milijuna žitelja.

Najbliža ovom crnom bilansu je Crna Gora, gdje je preminulo 3,17 osoba na milijun stanovnika, dok je Srbija na trećem mjestu sa stupnjem smrtnosti 1,26 na milijun stanovnika. Slijede Moldavija i Bosna i Hercegovina s po jednim smrtnim ishodom na milijun stanovnika, prenijela je SitelTV.

Sjeverna Makedonija je u top deset u Europi i uvjerljivo prva u regiji od početka pandemije s registrirane 203 žrtve na milijun stanovnika.

Na vrhu je Belgija s 845 umrlih na milijun žitelja, a slijede Britanija, Španjolska, Italija, Švedska sa stopom smrtnosti između 500 i 600 na svakih milijun stanovnika.

Prema ovom bilansu, Sjevernoj Makedoniji je najbliža Bosna i Hercegovina, koja ima tri puta manje na milijun stanovnika, odnosno 76 umrlih. Slijede Srbija i Slovenija s po 54 žrtve, Bugarska s 43 i Albanija s 39. Na dnu su Hrvatska i Grčka koje imaju 29, odnosno 19 žrtava na milijun stanovnika.

Prema najnovijim podacima, u Sjevernoj Makedoniji je registrirano 127 novih slučajeva i osam pacijenata koji nisu izdržali borbu s korona virusom.

Makedonske vlasti za sada ne planiraju predlagati vraćanje restriktivnih mjera, navodeći da to ovisi od popunjenosti zdravstvenih kapaciteta u bolnicama i Covid centrima, u kojima trenutno ima dovoljno mjesta, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close