6. travanj

Obilježavanje Dana grada Sarajeva: Položeno cvijeće ispred Vječne vatre

U centru grada okupile su se brojne delegacije koje su željele podsjetiti na dva jako važna datuma u povijesti Sarajeva, 6. travnja 1945. i 1992. godine
Vijesti / Flash | 06. 04. 2021. u 10:22 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća ispred Vječne vatre, spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata, jutros je u Sarajevu počelo obilježavanje 6. travnja, Dana grada Sarajeva, javlja Anadolija.

U centru grada okupile su se brojne delegacije koje su željele da podsjete na dva jako važna datuma u povijesti Sarajeva, 6. aprila 1945. i 1992. godine. Među prisutnima su bili i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da mu je žao što se i ovaj 6. travanj, kao i prošle godine, obilježava u vrijeme pandemije.

"Želim da vjerujem da su pred nama puno bolji dani, dani u kojima ćemo sve lijepe događaje, koje smo ranije imali, nastaviti realizirati i dalje. Grad Sarajevo ima preko 500 godina dugu povijest. Grad Sarajevo je više puta bio napadnut, branjen i obranjen i sigurno je da je Sarajevo grad nesalomljivog duha i takav će ostati i u godinama koje su pred nama", poručio je Skaka.


Kopirati
Drag cursor here to close