Padaline

Nurković: Za Mostar nema nikakve opasnosti od izlijevanja, teško u Konjicu i Jablanici

Na području Mostara jedino je Buna poplavila, ali nije pričinjena nikakva šteta u smislu plavljenja kuća i objekata, dodao je Nurković.
Vijesti / Flash | 05. 11. 2021. u 15:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Situacija na vodotoku i pritokama Neretve je trenutno pod kontrolom, a teška situacija je bila u Jablanici i Konjicu'', kazao je u izjavi za Fenu rukovoditelj Odjela za zaštitu od poplava Agencije za vodno područje Jadranskog mora Anel Nurković.

''Sve pritoke Neretve su pod kontrolom, čak što više vodostaj pomalo pada jer je bilo prostora na akumulaciji Jablanica tako da je mogla prihvatiti vodu koja je stigla s Glavatičeva'', kazao je Nurković.

Pojasnio je kako je vodostaj Neretve u Glavatičevu i Konjicu bio iznimno visok, ali s obzirom na to da je akumulacija bila relativno prazna mogla je primiti i zadržati veću količinu vode, a ima još i dodatnih 14 metara slobodnog prostora.

Na području Mostara jedino je Buna poplavila, ali nije pričinjena nikakva šteta u smislu plavljenja kuća i objekata, dodao je Nurković.

''Što se tiče prognoze za vikend moguće su padaline na području Ljubuškog i Gruda, a kada je u pitanju Mostar nema nikakve opasnosti od izlijevanja'', zaključio je Nurković.

Tijekom protekle noći i jutros najgora situacija bila je u Jablanici i Konjicu.

U Dragan selu kod Jabalnice bujica je odnijela dio lokalne ceste i zatrpala zemljom i kamenjem nekoliko automobila.

Trenutno kiša na području Jablanice i Konjica ne pada i sve raspoložive snage su na terenu i saniraju teren.

Kopirati
Drag cursor here to close