Vijeće za tisak i online medije

Novinari u BiH kojima se prijeti prepušteni su sami sebi

Dnevni je avaz objavio kako je uredništvo te medijske kuće dobilo telefonske prijetnje koje im je uputio brat osumnjičenika za ubojstvo sarajevskih policajaca.
Vijesti / Flash | 14. 12. 2022. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Vijeća za tisak i online medije poziva sve nadležne da shvate ozbiljno prijeteće poruke koje novinari svakodnevno dobivaju te da zaštite ljude koji profesionalno izvještavaju o anomalijama u društvu te temama koje su od interesa javnosti.

U priopćenju za javnost navodi se kako su novinari u BiH izloženi svakodnevnim pritiscima i brojnim izazovima zbog svog rada.

''Pokazuju to i posljednje prijetnje uredniku Dnevnog avaza, Miralemu Aščiću zbog pisanja o osumnjičenicima za ubojstvo policajaca. Svjedoci smo da su naše kolege nebrojeno puta prepušteni sami sebi bez adekvatne zaštite. Nerijetko, prijave ostanu samo mrtvo slovo na papiru'', naveli su iz Vijeća za tisak i online medije dodajući kako je ovo i prilika da se podsjeti na inicijativu da se novinari proglase službenim licima odnosno da napad na novinara tretira kao napad na službeno lice.

Podsjećamo, Dnevni je avaz objavio kako je uredništvo te medijske kuće dobilo telefonske prijetnje koje im je uputio brat osumnjičenika za ubojstvo sarajevskih policajaca.

Kopirati
Drag cursor here to close