Optimizam

Netko vjeruje da dolaze dobra vremena za BiH

''Sjedinjene Američke Države su vaš prijatelj i nama je stalo do Bosne i Hercegovine. Vjerujem da dolaze dobra vremena za BiH'' - poručio je Larson.
Vijesti / Flash | 12. 01. 2022. u 19:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara sastao se danas u Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) s višim savjetnikom u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Larsonom, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju učinkovite policijske strukture u entitetu Federacija BiH.

Čampara je ukazao na nužnu potrebu uspostavljanja učinkovite policijske strukture u entitetu Federacija BiH, a koja će biti kapacitirana da odgovori na suvremene sigurnosne izazove posebno u kontekstu borbe protiv kriminala i korupcije.

''Mi vjerujemo u Sjedinjene Američke Države koje su naš najvažniji vanjskopolitički partner. Koristim ovu priliku da pozdravim sankcije službenog Washingtona osobama koje narušavaju ustavno-pravni poredak BiH i koje sudjeluju u korupciji. Želim vjerovati kako će vaš primjer slijediti i zemlje Europske unije'' - poručio je ministar Čampara.

Istaknuo je da je FMUP zainteresiran da u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH pokrene programe obuke za polaznike Policijske akademije FMUP-a, ali i izradu odgovarajućih priručnika iz oblasti borbe protiv kriminala i korupcije.

Larson se zahvalio federalnom ministru na dosadašnjoj suradnji poručujući kako je FMUP dugogodišnji partner Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Izrazio je želju da se obrati polaznicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a koji će 24. siječnja 2022. godine započeti obuku u Policijskoj akademiji FMUP-a, te održi prezentaciju o temi borbe protiv kriminala i korupcije.

''Sjedinjene Američke Države su vaš prijatelj i nama je stalo do Bosne i Hercegovine. Vjerujem da dolaze dobra vremena za BiH'' - poručio je Larson.

Direktor Policijske akademije FMUP-a Damir Vejo upoznao je Larsona s ulogom Policijske akademije FMUP-a u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine, ali i planovima koji se odnose na jačanje policijskih struktura u BiH u dijelu policijske obuke.

Na današnjem sastanku bilo je govora i o potrebi da se učine maksimalno transparentnim natječaji za prijem policijskih službenika, priopćeno je iz FMUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close