Sigurnosti Milanovića u BiH

Neslužbeno: Sporan je bio put od sarajevskog aerodroma do Travnika zbog rizika za napad

Vidović je, komentirajući otkazivanje dolaska, kazao da se na planu osiguranja radi već nekoliko dana i da ga provodi uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova.
Vijesti / Flash | 19. 12. 2021. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović u RTL-u Danas komentirao je otkazivanje posjeta predsjednika Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini.

Vidović je, komentirajući otkazivanje dolaska, kazao da se na planu osiguranja radi već nekoliko dana i da ga provodi uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova.

"Mi kao Ministarstvo unutarnjih poslova nemamo saznanja o uzroku otkazivanja. Budući da je došlo do toga, očito je razlog postojao. Mi kao Ministarstvo unutarnjih poslova tih saznanja nemamo. Ja sam za to saznao iz medija jer smo tek između 11 i 12 sati dobili službenu obavijest da je otkazan posjet. Za otkazivanje smo saznali kada je saznala i šira javnost", kazao je.

Vidović je kazao i da nisu dobili razloge zašto se otkazuje dolazak predsjednika.

"Međutim, imajući u vidu kompleksnost ustroja BiH kao države, jesu li druge sigurnosne agencije unutar BiH dobile, ja to ne znam", kazao je.

Komentirao je i neslužbene informacije da je sporan bio put od sarajevskog aerodroma do Travnika s obzirom da je na toj trasi, prema neslužbenim informacijama, detektirana svojevrsna mogućnost napada.

"Taj dio puta prolazi kroz županiju Središnja Bosna, ima dio koji prolazi kroz Sarajevsku županiju, mi tih saznanja nismo imali. Je li bilo informacija o teritoriju koja potpada pod Sarajevsku županiju, ja tih informacija nemam", kazao je.

Vidović je kazao i da bi bilo korektno da se oglasi Federalni MUP ako ima kakvih informacija.

Podsjetimo, iz Ureda predsjednika objavili su tek da se današnji Milanovićev odlazak na obilježavanje 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" otkazan iz sigurnosnih razloga.

Tako glasi kratko priopćenje poslano jutros iz Ureda predsjednika RH u kojem nema dodatnih pojašnjenja o navodnim sigurnosnim prijetnjama po Milanovića u BiH.

Jutarnji list tvrdi da je Sigurnosno-obavještajna agencija Hrvatske (SOA) dostavila Milanoviću informacije kako u BiH ne bi bio lijepo dočekan i da u medijima u BiH prevladava huškačka atmosfera te da je on odluku o otkazivanju putovanja donio sam, iako je mogao prihvatiti navodni rizik.

Kopirati
Drag cursor here to close