Apel stanara

Nemoćni stanari Bafo naselja: Susjed iz pakla, a mjerodavni zatvaraju oči

Pomoć su tražili od policije, obraćali su se Centru za socijalni rad i nadležnima za Bafo naselje iz Gradske uprave, ali pomoći nema.
Vijesti / Flash | 27. 07. 2021. u 17:18 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari mostarskog Bafo naselja nemoćni su kad je u pitanju njihov susjed koji zgradu zatrpava smećem. Pomoć su tražili od policije, obraćali su se Centru za socijalni rad i nadležnima za Bafo naselje iz Gradske uprave, ali pomoći nema.

''Tu se ne može živjeti, taj nas je čovjek istjerao iz naših stanova. Zbog nesnosnog smrada moja obitelj bila je prisiljena napustiti naš stan. Uselili smo se u drugi, ali morali smo izaći jer su nam iz Ureda koji je nadležan za ovo naselje zaprijetili da ne smijemo tu biti. Sada smo praktički na ulici'', kazao je za Bljesak.info Adnan Kosić, stanar ove zgrade.

Već više od godinu dana traje borba ovih stanara sa susjedom zbog njegovog smeća. Obraćali su se Gradu koji je kazao kako on nije nadležan i da se obrate Centru za socijalni rad Mostar, Centar ih je pak vratio na Grad.

''Već godinu dana se obraćamo nadležnima, a oni samo prebacuju jedni na druge. Jučer je napokon izašao i jedan inspektor koji je naložio susjedu da sve očisti. Ali čim je inspektor otišao on je dovukao još smeća. Imam malu djecu i ovdje ih ne mogu ostaviti da žive, bojimo se zaraze'', govori.

Apeliraju na nadležne da učine nešto u vezi ovog problema i da stanarima pruže normalan smještaj.

''Prije nekoliko mjeseci zapalio je zgradu, da nismo skočili i gasili sve bi zapalio. Prijavio sam i to Policiji, ali nitko ništa'', objašnjava Kosić nemoćan pred susjedom i institucijama koje očito zatvaraju oči pred ovim problemom i oglušuju se o apele stanara ovog naselja da se nešto poduzme.

Kopirati
Drag cursor here to close