JP Komos

Mostar: Zbog smeća zatraženo kažnjavanje nesavjesnih građana

Nesavjesni građani čije se kuće nalaze na brdu "Stotina" danima bacaju kese sa smećem kod podvožnjaka prema mostu Hasana Brkića.
Gospodarstvo / Flash | 18. 04. 2021. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Mostar/Ilustracija

Javno komunalno poduzeće Komos iz Mostara zatražilo je kažnjavanje nesavjesnih građana zbog neprimjerenog odlaganja smeća.

Kako je rečeno iz ovog poduzeća nesavjesni građani čije se kuće nalaze na brdu "Stotina" danima bacaju kese sa smećem kod podvožnjaka prema mostu Hasana Brkića.

Zatražen uvid inspekcije

''O ovom problemu smo obavijestili Odjel za komunalne i inspekcijske poslove te zatražili da nadležni inspektori izvrše uvid u stanje na terenu, kako bi mogli djelovati i primjereno kazniti neodgovorne građane", kažu iz JP Komos.

Nesavjesni građani čije se kuće nalaze na brdu "Stotina", danima bacaju kese sa smećem kod podvožnjaka prema mostu...

Objavljuje JP Komos MostarUtorak, 13. travnja 2021.

Podsjećamo, kako je Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara objavila je kako su u tijeku aktivnosti na uspostavljanju komunalnog redarstva sukladno Zakonu o komunalnim djelatnostima, u svrhu provođenja komunalnog reda u Gradu Mostaru.

Hoće li komunalni redari spasiti stvar?

Komunalni redari bit će zaduženi da saslušavaju i uzimaju izjave od odgovornih i drugih osoba, upozoravaju građane i pravne osobe na ponašanje propisano odredbama Odluke o komunalnom redu, obavještavaju komunalnu inspekciju o slučajevima nepoštivanja i neizvršavanja odredbi Odluke o komunalnom redu, sačinjavaju zapisnike na terenu i iste dostavljaju komunalnoj inspekciji na dalje postupanje te poduzimaju druge mjere i radnje za koje su ovlašteni odredbama Zakona o komunalnoj djelatnosti HNŽ.

Nadamo se da će se pojavom komunalnih redara smanjiti slučajevi nepropisnog odlaganja smeća.

Kopirati
Drag cursor here to close