Dobre vijesti

Nema ozlijeđenih državljana BiH i Hrvatske u izraelsko-palestinskom sukobu

Hrvatski i bh. državljani su dovro te za sad nitko nije zatražio pomoć.
Vijesti / Flash | 14. 05. 2021. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim informacijama s kojim raspolaže Ambasada BiH u Izraelu nitko od bh. državljana koji borave u toj zemlji nije ozlijeđen niti poginuo u tijeku dosadašnjeg oružanog sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Prema dostupnim informacijama, na sjeveru Izraela boravila je i grupa od 18 radnika, s područja Usore i Tešnja koja bi danas trebala napustiti Izrael i vratiti se u domovinu, prenosi Klix.ba.

Ostali bh. državljani su dobro.

Također, svi hrvatski državljani u Izraelu na sigurnom su, rekao je u petak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te izrazio solidarnost s obiteljima stradalih civila i pozvao sve strane na deeskalaciju izraelsko-palestinskog sukoba.

Službeni Zagreb osudio je raketiranje Izraela, a osuđuje i bilo kakvo uzvraćanje vatre i "apelira na smirivanje sukoba", rekao je šef diplomacije novinarima nakon obilaska izložbe sa stranim diplomatima akreditiranima u Hrvatskoj.

"Svi su hrvatski državljani na sigurnom, nemamo nikakvih dojava da je život hrvatskih građana (u Izraelu) ugrožen", rekao je.

Zasad nitko nije zatražio pomoć, Zagreb je stalno u kontaktu s veleposlanstvom RH u Izraelu i prima redovita izvješća hrvatskog veleposlanstva, dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close