Blamiranje nema kraja

Nema instaliranja: Fikretovi respiratori već moraju na servis!

Afera sa Srebrenom malinom već mjesecima miruje iako je riječ o nabavci koja je od samog početka bila pod upitnikom.
Vijesti / Flash | 28. 10. 2020. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obustavljena je i instalacija respiratora nabavljenih u aferi Malina na KCUS-u, saznaje Dnevni avaz.

Naime, jutros je trebalo biti instalirano 16 uređaja, ali je utvrđeno da su dva neispravna, točnije da su imali iste parametre koje su imali i uređaji koji su trebali biti instalirani sinoć u bolnici u Goraždu, potvrdio je za Avaz Almir Badnjević, koji je radio testiranje ispred firme Verlab.

''Nema osnova da radimo dalju instalaciju kada sve mora ići na servis. Oni imaju neki sistemski kvar. Sada se mora kontaktirati proizvođač. Nema smisla da radimo dalje. Previše odstupaju vrijednosti koje ne bi smjele da odstupaju, radi se o kisiku. Znači, mi više ništa ne možemo verificirati, jer postoji problem. Uređaj ima sistemski kvar, sve je do servisera'', kaže Badnjević.

Naime, afera sa Srebrenom malinom već mjesecima miruje iako je riječ o nabavci koja je od samog početka bila pod upitnikom.

Ranije je, podsjeća Avaz, utvrđeno da su beskorisni u medicinskim ustanovama, što su utvrdili sudski vještaci. Da stvar bude gora, ni firma koja je izabrana da je instalira, nije ovlaštena za taj posao. Radi se o kompaniji iz Srbije, koja je, prema tvrdnjama FUCZ-a sve najavila da će raditi besplatno.

''Po svemu sudeći, cijeli posao oko nabavke respiratora, plaćen 10,5 milijuna KM od narodnog novca, doživjet će fijasko'', zaključuje Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close