Zar je moguće???

Odgođena instalacija respiratora, jedan pokvaren

"Nismo još ništa instalirali. Kada dođu serviseri, za dan-dva, tada ćemo instalirati respiratore. Danas smo morali odgoditi", rečeno je iz Kantonalne bolnice Goražde za Klix.
Vijesti / Flash | 27. 10. 2020. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instaliranje dva respiratora koje je nabavila "Srebrena malina" u Kantonalnoj bolnici Goražde je odgođeno, saznaje Klix.ba. Razlog je, kako se neslužbeno doznaje, što jedan od respiratora nije ispravan.

Instaliranje će sačekati dolazak servisera iz Beograda koji će pokušati otkloniti problem.

"Nismo još ništa instalirali. Kada dođu serviseri, za dan-dva, tada ćemo instalirati respiratore. Danas smo morali odgoditi", rečeno je iz Kantonalne bolnice Goražde za Klix.

Kako ranije danas najavljeno, kompanija iz Beograda "Profesional Medic" putem svoje sestrinske tvrtke "Dre Medical" iz Sarajeva jutros je trebala početi postavljanje i instalaciju respiratora čija je nabavka predmet istrage u Tužiteljstvu BiH.

Kako je potvrdio v. d. direktora FUCZ-a Mustafa Kadribegović, riječ je o donaciji usluga postavljanja i instalacije 100 respiratora.

"Tvrtka Profesional Medical sa svojom tvrtkom Dre Medical u Sarajevu je ponudila besplatno instaliranje stotinu respiratora ACM812A. Obavili smo razgovore s njihovim ravnateljem, oni su respektabilna tvrtka u ovoj oblasti. U Srbiji i Crnoj Gori su instalirali više od tisuću respiratora besplatno i to žele uraditi i kod nas", rekao je Kadribegović.

Podsjetimo, 100 kineskih respiratora kupila je tvrtka "Srebrena malina" za 10,5 milijuna KM. Novac je dala Vlada Federacije BiH putem Federalne uprave civilne zaštite. Respiratori su u BiH stigli u travnju, a do danas su stajali u magacinu.

Zbog sumnjive nabavke državni tužitelji su otvorili predmet u kojem su osumnjičeni premijer FBiH Fadil Novalić, suspendirani ravnatelj FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik "Srebrene maline" Fikret Hodžić i ravnatelj Agencije za lijekove BIH Aleksandar Zolak.

Kopirati
Drag cursor here to close