Priopćenje Naše stranke

Naša stranka presudu ''ravnogorcima'' smatra sramotnom

''Četnici će za nas ostati fašisti i točka'', navodi se u priopćenju.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2021. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom oslobađajuće presude pripadnicima Ravnogorskog četničkog pokreta reagirala je Naša stranka, koja je u svom priopćenju istaknula kako je presuda ''sramotna''.

''Trenutni politički kontekst čini je izuzetno opasnom. Danas kad je politika secesionizma življa nego ikad i kad znamo da su ravnogorci njen militantni dio u pričuvi, ovo je ujedno i odgovor da dio pravosudnog sistema ima namjeru da podrži rušenje Ustavom zagarantiranih vrijednosti. Ova presuda posebno je loša za povratnike u RS koji su i najviše pogođeni podsjećanjima (i pozivima) na etnička čišćenja i genocid i koji zbog prijetnji ratom posebno strahuju od ljudi koji su danas oslobođeni. Ovo je ujedno podrška i svim revizionističkim tendencijama kojima se pokušava rehabilitirati četnički pokret iz Drugog svjetskog rata. Negiranjem povijesnih činjenica i žrtava fašizma pokušava ga se ugurati među antifašiste. Četnici će za nas ostati fašisti i točka'', navodi se u priopćenju.

''Sudac koji je donio oslobađajuću presudu prekršio je i Međunarodnu konvenciju o sprječavanju svih oblika rasne diskriminacije kojom je jasno propisano da sve države koje su njene potpisnice osuđuju svaku propagandu i sve organizacije koje se rukovode idejama ili teorijama zasnovanim na superiornosti neke rase ili grupe lica izvjesne boje ili izvjesnog etničkog porijekla ili koje žele da opravdaju ili podrže svaki oblik rasne mržnje ili diskriminacije; one se obavezuju da bez odlaganja usvoje pozitivne mjere koje imaju za cilj da ukinu svako poticanje na takvu diskriminaciju, ili na svako djelo diskriminacije'', priopćila je Naša stranka.

''Kao Naša stranka ipak smo posebno ponosni na činjenicu da je cijeli proces protiv pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta pokrenula Lejla Brčić u vrijeme obnašanja njenog mandata ministrice pravde i uprave u Vladi Kantona Sarajevo'', zaključili su iz stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close