Komentar

Napokon prava slika borbe protiv virusa u BiH

Možda su građani ove zemlje stado, ali nisu zaslužili da im usta zatvaraju papirom namijenjenim za druge otvore i prigodnijim za usta onih koji neprestano blebeću o mjerama…
Vijesti / Flash | 28. 10. 2020. u 10:28 B. JURIČ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni brojeva o oboljelima i preminulima, u galamama glasnogovornika kriznih stožera jer se ''veliki'' ne obraćaju javnosti i u moru mjera koje ne donose ništa novo ni bolje, skriva se prava slika borbe protiv korona virusa.

Foto: Bljesak.info / Nešto kao maska

Prst krivnje uglavnom je usmjeren na građane i građani se proglašavaju krivima zbog toga što se povećavaju brojke onih u kojima testovi – u koje nitko kod nas ne sumnja - pronađu prisustvo virusa. Sve je manje onih koji upozoravaju na to da se sustav i sustavi skrivaju upravo iza takvih galama i da se borba protiv virusa, ako se s njim uopće može boriti na ovakve načine, svela samo na papir.

Foto: Bljesak.info / Netko se potrudio

A kakva je ta borba možda najbolje oslikava i ''jednokratna maska'' koja se onima koji masku nemaju dijeli na ulazu jednog trgovačkog centra u BiH.

Dakle, ako niste kupili masku, a malo je Civilnih zaštita, stožera i organizacija koje ih besplatno dijele, dobit ćete toalet papir! Presavijen, s gumicama prikačenim klamaricom poput izuma s YouTube savjetovališta kojima smo se zabavljali u početku pandemije.

To je najbolja slika borbe našeg sustava s onim čime nam prijete. Svaka naredba, preporuka i budalaština koju čujemo od brižnih službi s ovime pada u vodu jer ti brižni ljudi ne mogu osigurati provedbu donesenih mjera.

Foto: Bljesak.info / 

Osim što ''velikane'' ne mogu natjerati da poštuju mjere, pa slušamo kako klubovi moćnika izazivaju nove valove zaraze ali se ne zatvaraju, još kroz prste gledaju kako se neki ''velikani'' ismijavaju nad mjerama i ljude prave većim ovcama nego što jesu i usta im pretvaraju u neki sasvim drugi otvor.

Bitno je, kao i u svemu u BiH, da je mjera na papiru. Ono što se događa u stvarnosti nikoga ne zanima. Prešli smo preko sumnjivo kupljenih, a pokazalo se i pokvarenih respiratora, preko sms-ova za sustav koji ionako plaćamo a on ne plaća sustav, preko naredbi koje nemaju veze s razumom i koje su popadale na sudovima kao što smo i do sada prelazili preko svega.

Foto: Bljesak.info / Papir

Možda su građani ove zemlje stado, ali nisu zaslužili da im usta zatvaraju papirom namijenjenim za druge otvore i prigodnijim za usta onih koji neprestano blebeću o mjerama, a nemaju mudrosti i uporišta da ih provedu.

Slušat ćemo, sve više i više, kako nam opaki virus prijeti, kako je sve do nas, kako smo mi krivi i kako se treba okrenuti nekom životu u kojem će odgovorni, koji ionako nisu do sada radili ništa pa se ne snalaze u poslu, biti što manje odgovorniji a mi prepušteni sami sebi i njihovom toalet papiru.

Onaj tko kaže drugačije, a o tome će se sigurno još čuti, postaje rušitelj sistema, neprijatelj boljeg života i dobije otkaz!

Foto: Bljesak.info / Borba

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close