Ideja iz Sarajeva

Evo kako izbjeći kaznu za nenošenje maske na ulici

"Dok trči, nije obavezan nositi masku na licu", pojašnjava reporter.
Vijesti / Flash | 21. 10. 2020. u 19:51 Bljesak.info
Sarajevska policija kažnjava građane koji ne nose masku

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimka muškarca na ulicama Sarajeva koji trči pokraj policajaca kako ne bi morao nositi zaštitnu masku postala je viralni hit.

Muškarca je snimila ekipa televizije NOVA BH u sklopu priloga o obaveznom nošenju maski na otvorenom u tom gradu.

"Visoka novčana kazna razlog je zašto građani, oni koji ne nose maske, na razne načine pokušavaju izbjeći sankcije. Ovako to radi ovaj građanin Sarajeva", govori reporter dok snimka prikazuje muškarca bez maske kako počinje trčati kad ugleda policiju pa zatim, nekoliko metara dalje, stavlja masku i nastavlja usporeno hodati (muškarca možete vidjeti od 1:33 minuta).

"Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obvezno u zatvorenom i na otvorenom prostoru za sve osim sportaša na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu", priopćili su prošlog tjedna iz Kriznog stožera KS.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina nastavlja bilježiti rast dnevnog broja novozaraženih koronavirusom a u srijedu je dosegnut novi rekord s 922 nova slučaja u protekla 24 sata.

Od utorka je testirano također rekordnih tri tisuće uzoraka a zaraza je potvrđena kod 654 osobe iz Federacije BiH te kod 268 iz Republike Srpske (RS).

Najveća žarišta zaraze je označeno Sarajevo s registriranih 225 novozaraženih.

Od srijede su na snazi mjere obveznog nošenja zaštitne maske i na otvorenom prostoru. Ta odluka vrijedi za osobe koje se kreću područjem RS te u Sarajevskoj županiji a za kršenje su propisane kazne u protuvrijednosti od 100 do 500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close