Preminuo od ozljeda

Nadbiskup Vukšić: Smrt povratnika Hrvata je upozorenje cijeloj BiH

Nadbiskup Vukšić uputio je sućut obitelji Marka Mišića, povratnika u mjesto Brezici kod Plehana, koji je umro od ozljeda što su mu ih prije mjesec dana nanijela dvojica muškaraca.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2023. u 14:36 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić upozorio je u srijedu da se ne smiju tolerirati sve češći napadi na povratnike u BiH, ističući kako je smrt jednoga od njih, Hrvata Marka Mišića, koji je u utorak preminuo od posljedica ozljeda zadobivenih kada je branio svoju imovinu, drastičan primjer onoga što se sada zbiva, prenosi Hina.

Nadbiskup Vukšić uputio je sućut obitelji Marka Mišića, povratnika u mjesto Brezici kod Plehana, koji je umro od ozljeda što su mu ih prije mjesec dana nanijela dvojica muškaraca.

Njih je Mišić zatekao u krađi drva u šumi koja je njegovo vlasništvo, a kada ih je pokušao spriječiti oni su ga brutalno pretukli.

"Ovaj nemili događaj, kao i sve češći napadi na povratnike te sve učestalije nasilje o kojemu gotovo svakodnevno čitamo i slušamo... snažan su poziv i opomena odgovornima u društvu i institucijama da poduzmu neophodne mjere kako bi se osigurao pravedni mir, poštivanje privatnog vlasništva svakog pojedinca u svakom dijelu BiH te uvjeti u kojima će se svatko osjećati sigurno u svom domu", stoji u izjavi vrhbosanskog nadbiskupa.

Vukšić je izrazio očekivanje da će odgovorni za smrt Marka Mišića biti pravedno kažnjeni kako se takvo što ne bi više nikada i nigdje ponovilo, a da se zapaljiva retorika i stvaranje osjećaja straha moraju spriječiti jer se tako ne može graditi društvo pravde i mira.

Obitelji preminulog Marka Mišića vrhbosanski je nadbiskup također uputio poruku da se u ovom teškom trenutku ne vode načelom osvete nego oprosta.

Kopirati
Drag cursor here to close