Stiglo ga

Kažnjen načelnik koji je trošio novac u bordelu

Turčinov je povrijedio članak 7 c Zakona o sprječavanju sukoba interesa.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2024. u 21:02 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je danas načelnika Općine Murter - Kornati Tonija Turčinova s 1600 eura jer je zlorabio svoja prava kao dužnosnik, tražeći da mu se ubrza izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju njegove nekretnine na Murteru.

Kako su pojasnili, Turčinov je povrijedio članak 7 c  Zakona o sprječavanju sukoba interesa tako što je slanjem dopisa Upravnom odjelu Šibensko-kninske županije zatražio žurno postupanje vezano za predmet u kojem je osobno tražio izdavanje građevinske dozvole.

Požurivao dobivanje dozvole za građevinsko zemljište. Povjerenstvo to doznalo iz medija

Požurnicom se tražilo da se požure predmeti koji su od interesa za općinu, uglavnom je bila riječ o građevinskim zemljištima, među kojima je bio i njegov. Temeljem požurnice dozvola mu je izdana 9. veljače 2022. godine.

Povjerenstvo je otvorilo predmet po službenoj dužnosti na temelju medijskih napisa, nakon čega su tražili podatke od općine i županije.

To je onaj načelnik koji je trošio javni novac u austrijskom bordelu

Turčinov je u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom Općine Murter. Potrošio je 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Tvrdio je da je karticu u klubu upotrijebio pogreškom, jer je slična njegovoj privatnoj kartici, te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu.

Telegramu je hotel osporio autentičnost računa pa je portal objavio da je Turčinov lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela.

Nakon izbijanja afere najavio je da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja raditi na započetim projektima u Općini Murter - Kornati. Drugim riječima, ostao je načelnik.

Protiv Turčinova je u prosincu prošle godine podignuta optužnica pred Županijskim sudom u Splitu zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnica je podignuta i protiv poduzetnika Tomislava Pešića, koji je osumnjičen da je Turčinova poticao na zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da mu pogoduje.

Kopirati
Drag cursor here to close