"Numero uno"

Načelnik koji je trošio javni novac u bordelu primio nagradu

Telegram je danas objavio snimku događaja koji se jučer odvio u Murteru, a na kojem je murterska Udruga Kučerosi načelniku dodijelila nagradu "numero uno". Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje osobi koja je, citiramo, "okrenula najviše žena".
Lifestyle / Flash | 15. 07. 2022. u 12:11 Bljesak.info
Načelnik Murtera primio nagradu za najboljeg je**ča

Tekst članka se nastavlja ispod banera

USKOK je jučer pokrenuo izvide oko slučaja načelnika Murtera Tonija Turčinova koji je u austrijskom bordelu peglao službenu karticu općine, a kasnije je to pokušao prikriti lažiranjem računa.

Telegram je danas objavio snimku događaja koji se jučer odvio u Murteru, a na kojem je murterska Udruga Kučerosi načelniku dodijelila nagradu "numero uno". Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje osobi koja je, citiramo, "okrenula najviše žena preko ljeta".

Nasmijan prihvatio nagradu 

"Predajem svoju titulu numero uno našem načelniku koji je osvitla obraz hrvatskom turizmu pred cijelom Europom", rekao je lokalni mesar Šikić Rogić dok je predavao nagradu Turčinovu. On ju je nasmijan prihvatio, prenosi Index.hr

Čovjek koji je Telegramu ustupio snimku kaže da je ovaj događaj lokalna tradicija. Muškarci među sobom biraju "najvećeg galeba" i pritom oko vrata simbolično nose konop s ribarskom iglom za "uzeti nevinost". Strankinje s kojima spavaju boduju prema starosti i državljanstvu.

Podsjetimo, Turčinov je jedne noći sredinom travnja 2019. godine između 1:37 i 3:38 ujutro u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu i potrošio 1560 eura proračunskog novca. Nakon što je ta informacija objavljena, oglasio se priopćenjem u kojem, između ostalog, stoji:

"Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju s obzirom na to da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice.

Zbog navedene pogreške se ispričavam svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta, obzirom da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a koji iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu", piše.

Rezultat nepažnje i omaške

"S obzirom na to da je navedeno postupanje bilo rezultat nepažnje i omaške, a nikakve namjere da trošim novac Općine Murter-Kornati na neprimjeren način, navedeni put isključivo je planiran kako bi se napravila što bolja i kvalitetnija promocija Općine Murter-Kornati, a kako bi sama Općina u budućnosti, kao i njezini mještani ostvarili bolje turističke rezultate.

Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu."

Telegram danas otkriva kako je načelnik lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela. Podsjetimo, Turčinov tvrdi da je s privatne kartice podmirio iznos noćenja u hotelu - 1560 eura. Dakle identičan iznos koji je sa službene kartice potrošio u bordelu. I time je pokušao opravdati "da nije bilo štete za proračun općine Murter".

Problemi 

Kako bi to dokazao, Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju općinu, kao dokaz troškova. Nije, doduše, ponudio dokaz da je navodni račun doista podmirio vlastitim sredstvima.

Telegram se zbog toga obratio hotelu Schlosswirt Ebenthal. Poslali su im kopiju računa koju su dobili od načelnika Turčinova i zamolili da potvrde autentičnost. Djelatnik hotela Georg Alexander Bürger ubrzo je odgovorio kako oni taj račun nisu izdali.

Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi.

"Računi koje mi izdajemo su drugačiji", kazali su iz hotela. "Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima."

"Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom pristojbom i VAT-om uvijek naplaćujemo odvojeno od hrane i pića", kazao je i dodao kako se, iako restoran i hotel posluju na istoj lokaciji i imaju zajednički web, radi o odvojenim uslužnim objektima

Kopirati
Drag cursor here to close