SOGFBiH

Načelnici HBŽ-a predložili kandidate za organe i tijela Saveza

Ovo je deveti sastanak u procesu pripreme Izborne skupštine SOGFBiH, na kojoj će se izabrati novi članovi organa i tijela SOGFBiH.
Vijesti / Flash | 15. 09. 2021. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Općini Tomislavgrad održan je sastanak sa ciljem predlaganja kandidata u organe i tijela Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine iz jedinica lokalne samouprave Hercegbosanske županije.

Predloženi su kandidati za Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova FBiH kao izvršni organ Skupštine SOGFBiH, koji usklađuje rad svih organa i radnih tijela Saveza.

Članovi Predsjedništva biraju se na Skupštini na razdoblje od četiri godine i čine ga općinski načelnici, odnosno gradonačelnici.

Ovo je deveti sastanak u procesu pripreme Izborne skupštine SOGFBiH, na kojoj će se izabrati novi članovi organa i tijela SOGFBiH.

Na ovom sastanku se raspravljalo i o zakonskim propisima značajnim za lokalnu samoupravu poput Zakona o građevinskom zemljištu FBiH i ostalim relevantnim zakonima iz oblasti lokalne samouprave.

Naglašena je potreba i važnost zajedničkog djelovanja općina i gradova putem SOGFBiH, posebno u procesima lobiranja i zastupanja zajedničkih interesa jedinica lokalne samouprave pred višim nivoiam vlasti.

Konstatirano je da su sve češće konzultacije kako s Federalne razine vlasti, tako i s vladama županija, odnosno resornim ministarstvima.

Naglašeno je da općine i gradovi sa SOGFBIH nastavljaju uspješnu suradnju koju su do sada i imali.

Kopirati
Drag cursor here to close