Na sarajevskom aerodromu od početka godine oduzeto 15 krivotvorenih dokumenata

U najvećem broju slučajeva krivotvoreni dokumenti otkriveni su kod osoba koje su teritorij BiH željele koristiti za ilegalan prelazak u Hrvatsku.
Vijesti / Flash | 09. 02. 2018. u 15:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo od 1. siječnja do 9. veljače oduzeli su 15 krivotvorenih dokumenata, izvijestila je u petak Granična policija BiH.

U najvećem broju slučajeva krivotvoreni dokumenti otkriveni su kod osoba koje su teritorij BiH željele koristiti za ilegalan prelazak u Hrvatsku.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Istanbula u petak nisu dozvolili ulazak u BiH dvojici državljana Republike Turske, nakon što su prilikom pregleda njihovog prtljaga, otkrili po dvije krivotvorene osobne iskaznice i vozačke dozvole Bugarske.

Krivotvoreni dokumenti privremeno su oduzeti, a državljani Turske narednim letom bit će vraćeni u Istanbul.

Istog dana, pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin na Međunarodnom graničnom prijelazu Kostajnica uhitili su tridesetjednogodišnjeg državljanina BiH R. M.

Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora zbog izvršenja kaznenog djela "teška krađa" te je predan službenicima Sudske policije Prijedor.

Prethodno je na MGP Orašje, prilikom ulaska u BiH, uhićen tridesettrogodišnji državljanin BiH Č. M. kojega potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Predan je pripadnicima Sudske policije Odžak, navodi se u izviješću.

Kopirati
Drag cursor here to close