Zbog jakog nevremena

Na području Tešnja stanje prirodne nesreće još na snazi

Istovremeno, na teren su upućene komisije za procjenu šteta, koje su odmah pristupile izvršenju svojih zadataka.
Vijesti / Flash | 25. 08. 2019. u 11:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području općine Tešanj (ZDK) proglašeno je stanje prirodne i druge nesreće, nakon nevremena koje je zahvatilo tu jedinicu lokalne samouprave.

S obzirom na to da je 23. kolovoza u 22 sati to područje zahvaćeno jakim nevremenom, praćenim jakim vjetrom, gradom i obilnim kišnim padalinama, donesena je Odluka o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće za područje općine Tešanj, koja je još na snazi, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Istovremeno, na teren su upućene komisije za procjenu šteta, koje su odmah pristupile izvršenju svojih zadataka.

U skladu sa utvrđenom dinamikom i definiranim mjerama, tijekom dana provođene su mjere na otklanjanju posljedica koje su definirane na izvanrednoj sjednici stožera CZ-a.

Evidentiran veći broj oštećenja

U skladu sa zaključcima i naredbama na terenu je evidentiran veći broj značajnijih oštećenja putne infrastrukture na području - Jelaha, Jelah Polja, Novih Miljanovaca, Miljanovaca, Lončara, Piljužića, Bobara, Kaloševića, Mrkotića, Oraš Planja, na kojima su poduzimane aktivnosti već danas, a planira se nastavak sanacije i intervencija i narednih dana.

Oštećenja su zabilježena i na Putu Ćepeklija u MZ Piljužići (dignut asfalt u dužini od 200-250 m, oko 1000 m2) zbog začepljenih odvodnih cijevi, a oštećeni su i put prema Kominu, na čijoj je sanaciji angažirana firma Trans-kop doo, kao i put Piljužići-Miljanovci, gdje su oštećeni putni propusti i putni kanali, te  angažirana firma Dobojputevi dd.

Na lokalitetu Bobare pročepljeni su putni propusti i očišćeni nanosi na putu, a u Drinčićima su oštećene bankine u dužini oko 200 m, te makadamski putevi u dužini oko 100 metara.

Oštećenje puta zabilježeno je i na lokalitetu Pelte u MZ Mrkotić na čijoj sanaciji je angažirano poduzeće Neri gradnja, dok su u Miljanovcima poduzete aktivnosti na sanaciji oštećenja putne infrastrukture i oiguranja prohodnosti na više putnih pravaca

Na području MZ Jelah u Mračaju angažirana je firma Trans-kop doo, radi osiguranja prohodnosti puteva - raskrsnica kod mosta u Mračaju, i na drugim lokacijama na području Jelaha.

Firme Dobojputevi dd i Rial-Šped doo su angažirane po nalogu kantonalne, odnosno Federalne direkcije cesta na otklanjanju oštećenja i osiguranju prohodnosti regionalne i magistralne ceste (Piljužići kod točka i magistralni put u Kaloševiću).

 

Kopirati
Drag cursor here to close