Poletio bez putnika

Problemi sa zrakoplovom na letu Sarajevo - Zagreb

Zrakoplov je u utorak ujutro s putnicima trebao krenuti iz Sarajeva, međutim za Zagreb je odletio prazan.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2018. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov hrvatskog zrakoplovnog prijevoznika Croatia Airlines Bombardier Dash 8-Q400 imena "Slavonija" zbog problema s vratima nije uspio iz prve putnike prevesti iz Sarajeva u Zagreb.

Zrakoplov je, naime, u 6.30 sati u utorak ujutro s putnicima trebao krenuti iz Sarajeva, međutim za Zagreb je odletio prazan kako bi serviseri pokušali sanirati problem s vratima, piše Jutarnji list.

Nakon sanacije problema zrakoplov se vratio u Sarajevo te je putnike prevezao u Zagreb. Kašnjenje u dolasku u Zagreb poremetilo je red letenja prema kojem su se putnici istim zrakoplovom u 8.30 sati trebali zaputiti za Zurich. Umjesto u planiranih 8.30 sati, zrakoplov je za Zurich poletio između 10.30 i 11.00 sati.

Međutim, "Slavonija" se nakon 10 minuta boravka u zraku okrenula te vratila nazad u Zagreb. Kao razlog za povratak navedena je "jedna indikacija". Po povratku u Zagreb "Slavonija" je ponovno odvezena na sanaciju kvara. Putnicima je nakon iskrcavanja iz zrakoplova rečeno da će u najkraćem mogućem roku poletjeti prema svojoj željenoj destinaciji.

Iz Croatia Airlinesa su za Jutarnji rekli da su uoči jutrošnjega redovitog leta Croatia Airlinesa iz Sarajeva u Zagreb utvrđene su poteškoće s napuhivanjem gumenog brtvila na vratima zrakoplova Dash 8-Q400, kao posljedica izuzetno niskih temperatura.

"Zbog navedene poteškoće ne bi bilo moguće regulirati tlak u zrakoplovu tijekom leta te je, u skladu s propisanim sigurnosnim procedurama, zrakoplov bez putnika upućen u Zagreb kako bi se otklonila navedena poteškoća. Putnici iz Sarajeva pritom su preusmjereni na druge letove prema svom odredištu.

Nakon što je tehnički kvar otklonjen, zrakoplov je poletio na međunarodnoj liniji OU460 Zagreb - Zürich, ali je tijekom leta došlo do indikacije otvorenosti vrata prtljažnog (cargo) prostora zrakoplova Dash 8 - Q400, piše Jutarnji list.

Iako to nije predstavljalo nikakav sigurnosni rizik za putnike i posadu, iz operativnih razloga odlučeno je da se zrakoplov preventivno preusmjeri natrag u ZL Zagreb kako bi se što prije pregledao i vratio u redoviti promet.

Putnici s leta OU460 premješteni su u prvi raspoloživi zrakoplov Croatia Airlinesa i u međuvremenu su prevezeni u Zürich s kašnjenjem od 4 sata i 30 minuta u odnosu na planirani dolazak u svoje odredište.

Croatia Airlines ispričava se putnicima s letova Sarajevo - Zagreb i Zagreb - Zurich na poremećaju u planiranom putovanju", rekao je za Jutarnji Davor Janušić, glasnogovornik Croatia Airlinesa.

Kopirati
Drag cursor here to close