Za sada

MUPRS-a neće nastaviti rad na izmjenama Zakona o javnom okupljanju

''Cilj je da se dobije kvalitetno i dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona'', navode iz entitetske policije.
Vijesti / Flash | 11. 04. 2019. u 15:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) danas su potvrdili spremnost na konstruktivan dijalog u vezi s Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, a sve s ciljem, kako ističu, uvažavanja dobrih praksi i prijedloga koji se odnose na sporne članove navedenog tog zakona. 

''Cilj je da se dobije kvalitetno i dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona'', navode iz entitetske policije. 

Istovremeno, u skupštinskoj proceduri na sjednici Narodne skupštine RS, 16. travnja, naći će se i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima koji predviđa mogućnost uvođenja rezervnog sastava policije, što je i praksa mnogih zemalja članica Europske unije, a sve s ciljem, kako dodaju, podizanja stupnja sigurnosti građana i imovine. 

''Ministarstvo nije u skupštinsku proceduru uputilo nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, kako su to mnogi mediji posljednjih dana objavili, niti se Vlada RS-a o njemu očitovala. Imajući u vidu da se radi o radnoj verziji, Ministarstvo neće u ovom trenutku nastaviti rad na izmjenama tog zakona, niti će ovaj materijal uputiti u proceduru'', navodi se u priopćenju iz MUPRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close