Sarajevo

MUP zabranio održavanje skupa pristalica SNSD-a

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević jučer je uputio poruku pristalicama koji je, i u slučaju da skup bude zabranjen, poziva da dođu, čime ih potencijalno navodi na kršenje zakona.
Vijesti / Flash | 30. 08. 2023. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo odbilo je zahtjev Odbora za zaštitu i prava Srba u FBiH za održavanjem prosvjeda u znak podrške Miloradu Dodiku "Srpska pred sud, ideš li rode", koji je trebao biti održan u petak, 1. rujna ispred Suda i Tužiteljstva BiH u Sarajevu.

"Policijska uprava Novi Grad, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, rješavajući po zahtjevu HO "Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH" za održavanje javnog skupa ispred Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u ulici Kraljice Jelene br. 88, općina Novi Grad, na dan petak, 1. rujan 2023. godine, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja, iz razloga neispunjavanja formalnih uvjeta, kao i iz sigurnosnih razloga. Podnositelj zahtjeva nije ispunio obveze propisane Zakonom o javnom okupljanju ("Službene novine Županije Sarajevo", br. 32/09 i 11/11), a koje se, između ostalog, ogledaju u nepoduzimanju naloženih dodatnih mjera, na zahtjev nadležnog policijskog organa. Nadležni policijski organ procjenjuje i da bi uslijed održavanja predmetnog javnog skupa nastupila stvarna opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Zaključno, u skladu sa članom 16. Zakona o javnom okupljanju ("Službene novine Županije Sarajevo", br. 32/09 i 11/11), nadležna policijska uprava izdala je rješenje o zabrani održavanja javnog skupa", navodi se u priopćenju MUP-a ŽS, prenosi N1.

Podsjetimo, glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević jučer je uputio poruku pristalicama koji je, i u slučaju da skup bude zabranjen, poziva da dođu, čime ih potencijalno navodi na kršenje zakona.

"Bez obzira kakve će odluke biti institucija u ŽS i u FBiH, pozivamo građane da se odazovu organizatorima i da krenu na skup, a mi ćemo u svakom slučaju imati odgovor na svaku vrstu odluke iz ŽS i FBiH", rekao je Kovačević.

Kopirati
Drag cursor here to close