Priopćenje

MUP HNŽ o sukobu Ultrasa i policije nakon utakmice

Policijski službenici vršili su osiguranje nogometne utakmice Premijer WWin lige, 26. kola Između HŠK Zrinjski – FK Velež na stadionu Bijeli brijeg.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2024. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije priopćili su da je u neredima do kojih je došlo nakon utakmice HŠK Zrinjski – FK Velež na stadionu Bijeli brijeg oštećeno 16 službenih policijskih vozila te jedno vozilo nepoznatog vlasnika.

Policijski službenici vršili su osiguranje nogometne utakmice Premijer WWin lige, 26. kola Između HŠK Zrinjski – FK Velež na stadionu Bijeli brijeg. 

Odmah nakon kraja utakmice Zrinjskog i Veleža, i pobjede domaće momčadi u mostarskom derbiju, došlo je do nemilih scena. Veći broj pripadnika Ultrasa, isprovociran potezom zaštitara koji je osiguravao utakmicu, upalo je na teren i krenulo prema službenim prostorijama, gdje su ih zaustavili pripadnici specijalne policije.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić osudio je nerede kazavši kako je incident izazvalo neodgovorno ponašanje jednoga od djelatnika zaštitarske službe'' te da očekuje sankcioniranje takvih pojedinaca.

Zbog nemilih događaja i neprimjerenog ponašanja njihovog zaštitara oglasili su se priopćenjem za javnost i iz zaštitarske tvrtke čiji su djelatnici osiguravali derbi.

''Povodom današnjeg incidenta nakon završene utakmice između momčadi HŠK Zrinjski i FK Velež došlo je do neodgovornog - neprimjerenog ponašanja jednog našeg zaštitara zbog čega želimo uputiti ispriku cijeloj sportskoj obitelji našeg HŠK Zrinjskog, a posebno navijačkoj skupini Ultrasi s kojima imamo uspješnu višegodišnju suradnju. Izvještavamo da je protiv zaštitara pokrenut stegovni postupak, te da će isti biti sankcioniran.

Ovim putem napominjemo da je naša Agencija dugogodišnji prijatelj i sponzor Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, te da današnji ispad pojedinca neće utjecati na daljinu uspješnu suradnju s klubom i navijačkom skupinom Ultrasi'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close